Sastojci:
- 1/2 kg fino mlevene junetine (od buta)
- 1 veća glavica luka
- 2 šargarepe
- 1 čen belog luka
- 1 vezica peršuna
- 1/2 kg krompira
- 5 jaja
- 1/2 l mleka
- začini: vegeta, so, biber
- ulje za prženje krompira
Priprema
Luk i šargarepu sitno naseckajte, pa ih dinstajte na malo ulja dok ne omekšaju. Dodajte meso, beli luk, peršun i začine i dinstajte dok meso skroz ne ostane bez svoje tečnosti i dok ne postane skroz rastresito.
Krompir narežite na kolutove i propržite ga malo u ulju, samo da malo počne dobijati boju, ne do kraja! I stavite na kuhinjski ubrus da se ocedi od viška masnoće. Jaja izmutite sa ručno, dodajte mleko i začine: so, biber i vegetu po želji.
Pleh namažite maslacom i na dno poređajte prvo krompir, pa red mesa, pa sve ponovite. Odmah zalijte smesom od mleka i jaja i stavite da se peče jedno 45 minuta do sat vremena na 180°C (zavisno od vaše pećnice) dok krompir ne dobije na krajevima hrskave rubove.
Zato jer se jaja i mleko dodaju odmah, krompir i meso budu sočni, a zato jer se krompir pre pečenja malo prži u ulju da bude po vrhu hrskav.
NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO