Ova torta od orašastih plodova obložena mekanim slojem kreme lako se može pripremiti kod kuće. Savršen je predlog za rođendansku žurku, ali ništa vas ne sprečava da je pripremite i bez ikakve posebne prilike - na šta vas snažno ohrabrujemo!
Čokoladna torta Ferero Roše
Sastojci
- 1 i 1/3 šolje brašna
- 2 šolje šećera
- 3/4 šolje kaka (nezaslađenog)
- 2 kašike praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 2 jaja
- 1 šolja mleka
- 1/2 šolje ulja
- 2 kašičice vanile
- 1 šolja vrele vode
Fil
- 250 g guste pavlake
- 250 g Maskarponea
- 3/4 šolje otopljene čokolade
- 2 šolje šećera
- 1 kašičica vanilin šećera
Dekoracija
- čokolada sa lešnicima
- čokoladne praline
Priprema
Zagrejte rernu na 180 stepeni i namastite kalupe za torte ili ih obložite papirom za pečenje. Sjedinjenje sastojke za koru sipati u dva ili jedan kalup (kasnije ćete morati da prepolovite testo) i pecite oko 30 minuta.
Ostavite da se ohladi na rešetki za rernu 10 minuta.
U činiji umutite kremu i stavite u frižider na nekoliko minuta. U činiju sipajte sir, otopljenu čokoladu, šećer i vanilin šećer i dobro promešajte. Lagano dodajte šlag od guste pavlake i sve izmešajte.
Stavite fil između dva sloja testa, a ostatak rasporedite na koru. Prelijte tortu čokoladom i ukrasite je pralinama.
Čuvati u frižideru.
BONUS VIDEO