Recept za SAVRŠEN slatkiš koji se smaže odmah: Pita od čokolade je idealna za svaku priliku

Andrea Orlandić Vesti 28.03.2022 09:00 0

Jede vam se nešto slatko, a nemate ideju šta? Probajte da napravite pitu od slatkiša koji svi vole

Recept za SAVRŠEN slatkiš koji se smaže odmah: Pita od čokolade je idealna za svaku priliku

unsplash.com

Ovu slasnu pita od čokolade se vrlo lako priprema, pored toga što vam treba samo desetak sastojaka ona se brzo pravi i iza vas će ostati baš malo nereda.

Potrebno je:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Za koru: 250 g glatkog brašna, 175 g maslaca, 100 g oštrog brašna, 1 jaje, 1,5 kašika kisele pavlake

Za nadev: 200 g šećera, 140 g čokolade u prahu, 140 g mlevenih lešnika ili badema, 30 ml ceđenog soka od pomorandže, 6 jaja

Priprema:

Prvo pripremite smesu za koru, to jest, dobro izmutite jaje, maslac i kiselu pavlaku. Dodajte oštro i glatko brašno u smesu i rukom umesite testo.

Podelite testo na dva dela: jedan do razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi i stavite u pleh za pečenje dimenzija 30 x 20 centimetara i lagano je izbockajte viljuškom. Drugi deo testa ostaviti sa strane dok pripremate nadev.

Potom pripremite smesu za nadev, to jest, razdvojite žumanca od belanaca, pa umutite čvrst sneg od belanaca.

Žumanca penasto umutite sa šećerom, dodajte čokoladu u prahu, mlevene lešnike ili bademe i sok od pomorandže, dok ne dobijete jednoličnu smesu. Lagano umešajte belanca u smesu sa čokoladom.

Nadev stavite na donju koru i poklopite sa gornjom korom koju ste takođe razvaljali na pobrašnjenoj podlozi i izbockali viljuškom, piše "Zadovoljna.hr".

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 40 minuta. Proverite čačkalicom da li je kolač pečen do kraja. Izvadite kolač iz rerne i pustite da se malo ohladi, pre nego što fa poslužite.

Prijatno!

Komentari (0)
Loading