Sastojci:
Sedam bataka
40 g putera
jedna kašika brašna
150 ml pilećeg bujona
200 ml neutralne pavlake
so, biber
parmezan
Priprema:
Batake pre pečenja začinite po ukusu. Na zagrejanom ulju propržite beli luk, pa dodajte meso. Ubacite dve kockice putera i pržite na umerenoj vatri dok korica ne porumeni. Nakon toga ih pebacite u vatrostalnu činiju. Za sos, kašiku brašna propržite u tiganju da porumeni, ali vodite računa da vam ne zagori. Dodajte kockicu putera i mešajte dok se ne rastopi. Ulijte bujon, a zatim i neutralnu pavlaku uz konstantno mešanje. Začinite po ukusu i kuvajte dok ne počne da vri. Dobijenom smesom zalijte batake, pa ih pospite parmezanom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 C oko pola sata. Po želji ih pre serviranja ukrasite seckanim peršunom ili mirođijom.
BONUS VIDEO