Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Tri tikvice
jedan praziluk
jedan paradajz
100 g kačkavalja
so, biber, začinska paprika po ukusu
Bešamel sos
30 g maslaca,
30 g brašna,
dve čaše mleka,
so,
origano po ukusu
Priprema:
Tikvice oprati, pa narezati po dužini na tanke šnite.
Svako parče premazati sa malo ulja i peći na zagrejanom gril tiganju 2-3 minuta sa svake strane.
Praziluk iseckati i izdinstati na malo ulja.
Kada luk omekša, dodati oljušteni paradajz isečen na kockice, mleveno meso i začiniti solju, biberom i začinskom paprikom. Dinstati dok se sastojci ne povežu, oko 15 minuta.
Na svako parče grilovane tikvice staviti list kačkavalja,
a zatim kašiku smese od mesa.
Nakon toga uviti u rolnice i poređati ih u nauljenu vatrostalnu posudu.
Za bešamel sos
Na puteru kratko propržiti brašno da ostane bele boje. Postepeno dodavati mlako mleko, uz neprekidno mešanje da se ne bi stvorile grudvice. Posoliti i kuvati još malo da se sos zgusne. Bešamel sos preliti preko pripremljenih rolnica i na kraju začiniti origanom.
Rolnice zatim prekriti alu-folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.
Rolnice prohladiti, a potom poslužiti na toplim tanjirima.
BONUS VIDEO