Muče vas PAUCI? Narodno verovanje kaže da ne smemo daih UBIJAMO, a evo kako da ih držimo podalje od KUĆE

Vesti 13.07.2022 10:30 0

Mnogobrojna narodna verovanja su baš u vezi sa paukovima, a gotovo da ne postoji stan u kome se ne može pronaći bar jedan

Muče vas PAUCI? Narodno verovanje kaže da ne smemo daih UBIJAMO, a evo kako da ih držimo podalje od KUĆE

Shutterstock

Pauka videti ujutro, znači nesreća i brige. Videti ga oko podne, znači da će se sve lako rešiti, a videti ga uveče je sreća.

Kad pauk na tebe padne iz vazduha, dobićeš radosne vesti.

Pauk-krstaš, zamotan preko noći u papirnoj vrećici, ispisaće srećan broj koji treba isprobati u igrama na sreću.

Još jedno od verovanja je i da paukove ne treba ubijati, a ako želite da ih držite dalje od kuće, evo jednog korisnog trika.

U leto i toplijim danima kojima se radujemo neminovno dolaze razni insekti, kojima se baš i ne radujemo, ali ako naiđete na pauka u svom domu, ne paničite jer postoji jednostavan način da ih ubuduće drži podalje. To je ono što mnogi obožavaoci britanske kraljice čišćenja gospođe Hinč kažu na svojoj Fejsbuk stranici, Saveti i trikovi za čišćenje, koji su otkrili nekoliko jednostavnih rešenja kako ih držati podalje od kuće.

- Koji su najbolji načini da se spreči ulazak pauka? – upitao je jedan pratilac i brzo dobio nekoliko različitih odgovora u komentarima. - Perem podove i onda na njih nanesem mešavinu vode i ulja od nane - napisao je jedan pratilac. - Ulje mente i limunov sok sa kapljicom vode u bočici sa raspršivačem! - savetovao je drugi. "Poprskajte tečnost na ventilacione otvore, prozore i zidove i blizu ulaznih vrata i niko neće ući!" Naime, ulje nane pomešano sa vodom i prskano oko prozora, vrata i svih malih mesta odakle dolaze." Miris nane je, dodaje, toliko jak da pauci beže od nje. Menta će ih uznemiravatI, prenosi Ekspres.

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO


 
Komentari (0)
Loading