Sastojci:
suve smokve - 200 g
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
beli rum - 400 ml
SIRUP
voda - 100 ml
šećer - 100 g

PixaBay
Priprema:
Smokve koliko se može oprati i osušiti. U veću staklenku posudu staviti smokve, šećer i rum.
Zatvoriti i ostaviti na suncu najmanje 30 dana.
Povremeno protresti da se šećer pre rastopi!
Nakon 30 do 45 dana procediti. Od šećera i vode skuvati sirup, ohladit i polako mešati u liker. Ne sve od
jednom, probati kad je dobar, kad se ukusi spoje, sve zavisi kako ko voli slatko.
BONUS VIDEO