Postoji li BOLJI recept za MUĆKALICU? Ovako smo je spremale i bolja je nego u RESTORANU

Izvor: Ž. T. Vesti 08.07.2022 19:02 0

Leskovačka mućkalica je specijalitet od mesa ispečenog na roštilju i povrća, ali odnos mesa i povr'a mora da bude ujednačen da bi ukus bio savršen

Postoji li BOLJI recept za MUĆKALICU? Ovako smo je spremale i bolja je nego u RESTORANU

Shutterstock

Sastojci:

  • 1 kg masnijeg svinjskog mesa (najbolje svinjski vrat)
  • 200 g mesnate slanine
  • 5 većih glavica crnog luka
  • 10 pečenih i oljuštenih paprika
  • ljuta papričica
  • 700 g paradajza
  • 2 glavice belog luka
  • so
  • biber
  • tucana i aleva paprika

Priprema:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Priprema:

Meso dobro posolite, isecite na deblje šnicle, zatim na srednje krupne kocke, pa ga ispecite na roštilju.

Za to vreme u šerpi na malo ulja ili masti propržiti crni luk isečen na rebarca. Dodati papriku sečenu na rezance i iseckan paradajz, pa dinstati na laganoj vatri još neko vreme.

Potom dodati meso sa roštilja i sve zajedno ukrčkati još oko dvadesetak minuta. Dodati. Gotovo jelo može se nakratko zapeći u rerni.

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO

Komentari (0)