Recept za džem od KAJSIJA se NAJVIŠE traži: Ovaj je BEZ trunke šećera, a preukusan

Marija Gavrilović Vesti 08.07.2022 11:44 0

Ako volite ukus kajsija, napravite džem i u njemu uživajte tokom cele godine.

Recept za džem od KAJSIJA se NAJVIŠE traži: Ovaj je BEZ trunke šećera, a preukusan

Shutterstock

Bogat ukus voća u ovom džemu oduševljava na prvi zalogaj, a za pripremu uopšte vam nije potreban šećer, piše Sneško domaćica.

Sastojci:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

  • 1 kg kajsija
  • 1 kašičica tečne vanile
  • 1 tegla od 1kg

Priprema

Kajsije dobro operite i očistite od koštica. Stavite ih u šerpu u kojoj će se kuvati i sipajte pola čaše vode. Stavite šerpu na jaku vatru i kada voće počne da se kuva smanjite temperaturu. Kuvajte na laganoj vatri mešajući stalno da ne zagori.

Kada uvri sva tečnost i povučete varjaču po posudi treba na dnu da vidite trag. Tada je džem gotov. Sipajte vruć džem u teglu do vrha i zatvorite metalnim poklopcem. Okrenite teglu naopako, na poklopac. Pokrijte je ubrusom i ostavite da se ohladi. Kada se potpuno ohladi vratite teglu u prvobitni položaj i odložite u ostavu.

Džem je prijatnog ukusa, malo je kiselkast jer ne sadrži šećer. Kada teglu otvorite čuvajte je u frižideru. Ovako vakumiran džem može da stoji par godina. Količinu voća povećajte po vašoj želji.

NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)