Originalan recept za Cezar salatu već nam je dobro poznat, pa vam zato danas donosimo dve malo drugačije verzije. U jednoj od njih glavnu ulogu ima testenina dok je u drugoj feta sir obavezni sastojak.
Vegetarijanska Cezar salata
Sastojci:
- 3 šake testenine
- 500 gr čeri paradajza
- 1 kelj ili bilo koja zelena salata
- 1 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja
- parmezan po ukusu
- dresing za Cezar salatu
- so
- biber
Priprema
Skuvajte testeninu prema uputstvu s pakovanja, ocedite je i ostavite da se ohladi. U međuvremenu, zagrejte rernu na 250 stepeni i ispecite čeri paradajz koji ste prethodno začinili maslinovim uljem, solju i biberom. Biće vam potrebno oko 15 minuta dok se ne ispeče. Ukoliko ne želite da uključujete rernu, možete koristiti i svež paradajz.
Isecite listove kelja ili zelene salate i stavite ih u veću činiju, pa dodajte ohlađenu pastu i čeri paradajz. Dodajte dresing za Cezar salatu i parmezan.
Ukoliko želite da sami pripremite dresing za Cezar salatu, recept je sledeći:
Sastojci:
- 4 kašike majoneza
- malo limunovog soka
- 1 kasika senfa
- 3 manja inćuna
- malo maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
- biber
- 2-3 kašike jogurta (opciono)
Priprema
Sitno naseckajte beli luk, a potom ga zgnječite tako da dobijete pastu. Deliće koje niste uspeli dovoljno da usitnine slobodno odložite jer je za ovaj preliv dovoljno jako malo belog luka. Dobijenu pastu stavite u činiju, pa dodajte vrlo sitno naseckane inćune i sve ostale sastojke. Mešajte dok se sve dobro ne sjedini.
Cezar salata na grčki način
Sastojci:
- 350 gr pilećih prsa
- 1 zelena salata po izboru
- 2 čaše bebi spanaća
- 1 čaša svežeg bosiljka
- 200 gr čeri paradajza
- 1 čaša maslina bez koščica
- 4 kuvana jaja
- 50 gr feta sira
- 1/2 čaše pinjola
- maslinovo ulje
- dresing za Cezar salatu
- so
- biber
Priprema
Ugrejte maslinovo ulje u gril tiganju i isgrilujte pileća prsa koja ste prethodno isekli na šnicle, izlupali i začinili solju i biberom. Kad se meso ispeče (po 3-4 minuta sa svake strane), isecite ga na trakice. U istom tiganju, potom propržite malo pinjole. Ukoliko želite nešto bržu varijantu ovog recepta, svežu piletinu možete zameniti dimljenom koju nećete morati termički da obrađujete.
Skuvajte jaja i isecite ih na četrtine, a naseckajte i zelenu salatu. U velikoj posudi stavite svo povrće i kuvana jaja i začinite ih maslinovim uljem, solju i biberom. Na kraju dodajte i naseckanu piletinu. Ovu salatu služite uz dresing i feta sir.
NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO