Pitali smo deka Stanka iz Leskovca kako on pravi njegov ukusan liker od nane, on je otkrio malu tajnu pravljenja.
Sastojci
- šaka ili dve nane
- 300 grama šećera
- 1l-1.5l rakije
Priprema
Listove nane oprati i staviti u veću teglu, posuti šećerom i zalijti rakijom. Lagano sve promešajte drvenom varjačom i ostavite da odstoji 40 dana na suncu. Nakon toga procedite i uživajte u slasnom likeru od nane.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
Listovi nane ne smeju biti suvi, moraju se ubrati sveži i neoštećeni.
BONUS VIDEO