Mnogo je recepata za teleću čorbu, ali ja i dalje najviše volim kada je baka napravi. Jednostavna je i za one koji nemaju mnogo vremena, a žele da pojedu nešto domaće. Zato želim da podelim recept moje bake, koja je kuvarica u penziji, ali koja i dalje uživa da kuva jer joj je to jedna od ljubavi.
Sastojci:
- 600 g teletine, špic rebara sa koskom
- 2 glavice crnog luka
- Petina celera
- Pola paškanata
- 1 i po šargarepa
- 1 zelena paprika
- ulje
- brašno
- so, biber i ostali začini po želji
Priprema
Pre kuvanja iseći meso i odvojiti ga od koske. U veću šerpu staviti teletinu sa vodom, pola šerpe vode. Meso se dinsta dok ne bude mekano. Zatim, sprema se zaprška od povrća i prži se dok se skroz povrće ne raspadne. Prvo sipati ulje u zapršku, a zatim se sipati bujon iz čorbe dok se zaprška ne isprži. Onda stavite brašno, koliko je potrebno za zapršku.
Čorbu kuvati dok ne nestane pena koja se stvara iz zaprške koju ste prethodno sipali u šerpu.
NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO