Kada je voće u pitanju, svako zahteva posebno tretiranje i drugačiju vrstu pranja, kako bi se sva nečistoća i otrovi oprali.
Sada je sezona trešanja, evo na koji način ih trebate oprati
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Rastvor od belog sirćeta
Da biste brzo očistili sveže trešnje iz napunite veliku posudu hladnom vodom i dodajte jednu šolju belog sirćeta. Pustite da se trešnje natapaju petnaest minuta. Sirće će ubiti mikroorganizme i ukloniti ostatke pesticida. Isperite trešnje tekućom vodom. Nežno ih osušite čistom krpom ili papirnim ubrusom i spremne su za jelo.

Shutterstock
Rastvor sode bikarbone
U činiju sa vodom dodajte pola kašičice sode bikarbone za svaku šolju vode koju ste sipali. Potopite trešnje i ostavite ih da stoje oko petnaest minuta. Isperite ih u čistoj vodi.
Ukoliko nemate vremena za potapanje ovog voća, isperite ih bar običnom tekućom vodom. Iako voda možda neće dobro očistiti proizvode kao sirće ili soda bikarbona ona će izbaciti većinu pesticida i mikroba.
BONUS VIDEO