Jedan dan vikenda je uvek rezervisan za pohovano belo meso i krompir, bilo pečeni ili pire. Ako želite malo da promenite i da meso napravite na drugačiji način onda probajte pohovane pileće kocke punjene puterom. Aromatične, sočne i ukusne oduševiće vas na prvi zalogaj.
Slobodno izbacite jaja iz smese za poh, jer pivo pomešano sa brašnom isto dobro povezuje smesu i čini meso mekanim i sočnim.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Sastojci:
- 500 g belog mesa
- 150 g putera
- 150 g čedar sira
- 20 g mirođije
- 200 g brašna
- 250 ml piva
- 150 g prezli
Priprema:
Meso isecite na tanke šnicle i izlupajte, a zatim svako parče posolite i pobiberite. Puter sobne temeprature pomešajte sa rendanim čedar sirom i seckanom mirođijom. Dobro promešajte, pa stavite na providnu foliju i prastima malo rasporedite i oblikujte kvadrat. Preklopite još jednom providnom folijom, a zatim zatvotite, pa oklagijom razvucite da dobijete deblji kvadrat.
Stavite u zamrzivač na pola sata. Isecite na kocke i stavite na sredinu svake šnicle. Preklopite prvo po dužini, a zatim i po širini, da meso pokrijte celu kocku putera. Umotajte u providnu foliju i poređajte u neku usku posudu i vratite u zamrzivač na pola sata. Brašno i pivo pomešajte i lepo sjedinite, pa svaku kocku mesa (obavezno sklonite providnu foliju) uvaljajte prvo u tu smesu, pa u prezle. Pržite u zagrejanom ulju.
NajŽena.rs je i na Viberu gde vam donosimo razne priče, pridružite se našoj zajednici.
BONUS VIDEO