Paprike su povrće koje ćete pronaći u svemu, kao sveže u salati, pečene ili punjene. Uvek je dobro uključiti ih u ishranu jer sadrže ogromanog izvora proteina u sebi. Bez obzira na boju, odličan su izvor kalijuma i vitamina A.
Kada pripremate paprike verovatno je prvo što uradite da bacite peteljke, a to je velika greška jer tako sebi uskraćujete dodatno uživanje u jelu.
Naime, umesto da ih bacite, stavite ih u kesu i spakujte u zamrzivač.
Kada prođe leto i sezona paprika, to ne znači da morate da se odreknete njihovog čarobnog ukusa.Da biste zimi obogatili svako jelo, izvadite peteljke iz zamrzivača i ubacite ih u hranu koju spremate.
Koriste se kao začin. Mogu se dodati u supu, variva, meso.
Iz gotovog jela obavezno izvadite peteljke i bacite. Bilo koji obrok pripremljen od ovako neobičnog začina biće mnogo ukusniji i aromatičniji.
BONUS VIDEO