RUČAK DANA: Punjene paprike koje se prave brzo i lako, punjenje je sa krompirom, zadovoljiće ukus najokorelijih GURMANA

Lana Vidović Vesti 27.01.2022 14:11 0

Svi ljubitelji punjenih paprika uživaće u ovom sočnom ukusu

RUČAK DANA: Punjene paprike koje se prave brzo i lako, punjenje je sa krompirom, zadovoljiće ukus najokorelijih GURMANA

Printscreen/Youtube

Punjene paprike ili butane, kako ih zovu na jugu Srbije, mnogima su omiljeno jelo. Ova verzija je nešto drugačija od standardne verzije punjenih paprike, koje uglavnom idu sa mesom. Prednost ovih paprika jeste da se jedu bez hleba.

Potrebni sastojci

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

  • paprike – 6 komada, crvene
  • krompir – 500 g
  • šargarepa – 2 komada
  • luk – 1 komad
  • ulje – 2 supene kašike
  • so
  • aleva paprika – 1 kašičica
  • biber
  • peršun
  • brašno – da se uvaljaju paprike
  • ulje – za prženje

Način pripreme

Paprike se oljušte od semenki, pečemo ih na roštilju, oljuštimo i ostavimo na tanjiru. Krompir i šargarepa se oljušte, iseku na komade i kuvaju u posoljenoj vodi, dok ne budu gotovi. Dobro se ocede. Ulje se ugreje, dinstamo sitno iseckan luk, dodaju se oceđen krompir i šargarepa, promeša se i začini solju, biberom, alevom paprikom i sitno iseckanim peršunom.

Skida se sa vatre, viljuškom se izgnječi. Malom kašikom punimo paprike i uvaljamo ih u brašno. Pržimo u ugrejanom ulju sa obe strane, dok ne dobiju zlatnu boju. Ukusno i posno!

Komentari (0)