Ako ste imali sreće i obišli bar malo Italije već ste se odavno upoznala s ovim talijanskim likerom, a i koktelom čija je baza, Aperol Spritzom.
Sastojci:
Testo:
- 2 šolje brašna
- 3 kašičice praška za pecivo
- ½ kašičice soli
- 2 velika jaja
- 1 šolja običnog grčkog jogurta
- ¾ šolje biljnog ulja kora jedne pomorandže
- ⅓ šolje sveže ceđenog soka od pomorandže (od oko 1 pomorandže)
GLAZURA
- 1 šolja granuliranog šećera u prahu prosejanog
- 2 kašike Aperola
Priprema:
1. Zagrejati rernu na 180°C. Obložite kvadratni pleh od 20 cm papirom za pečenje i poprskajte ga neprijanjajućim sprejom za kuvanje (ili malo ulja).
2. U velikoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i so dok se ne sjedine.
3. U drugoj velikoj činiji umutite jaja, jogurt, ulje, koru pomorandže, sok od pomorandže i šećer dok se ne sjedine.
4. Mokre sastojke sipajte u suve i mešajte silikonskom lopaticom dok se ne formira glatka smesa bez grudvica.
5. Testo sipajte u pripremljen kalup i pecite dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista, 40 do 45 minuta. Ostavite da se ohladi u plehu oko 5 minuta, a zatim pažljivo izvadite na rešetku da se potpuno ohladi.
6. NAPRAVITE GLAZURU: U manjoj činiji umutite šećer za pecivo i Aperol da se sjedine.
7. Kada je kolač potpuno pečen, prelijte glazurom.
BONUS VIDEO