Napravite poširana jaja za doručak: Spreman za 10 minuta, a imaćete energije za ceo dan

K.Ć. Vesti 28.06.2022 08:00 0

Ako nemate posuđe za pečenje hrane bez ulja ili ne želite meriti masnoće na kašiku, a želite da izgubite nekoliko kilograma, možda je najbolje da se držite najzdravijih metoda termičke obrade jaja – kuvanja ili poširanja

Napravite poširana jaja za doručak: Spreman za 10 minuta, a imaćete energije za ceo dan

Printscreen/TikTok

Poširanje jaja je proces kuvanja razbijenog jaja u vrućoj vodi. I ne, nije tako komplikovano kako zvuči.

Kako poširati jaje?

Zagrejte vodu u dubljem loncu.

Razbijte jaje i stavite ga na plitki tanjir.
Kada voda provri, smanjite temperaturu na najmanje. Kutlačom promešajte tako da u sredini napravite vrtlog vode u loncu.
U vodu dodajte jednu do dve kašike alkoholnog ili jabukovog sirćeta.
Pažljivo ubacite razbijeno jaje u sredinu ključale vode.
Kuhajte jaje otprilike tri minuta, odnosno dok ne postane belo i tvrdo spolja, ali tečno u sredini.

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading