Napravite poširana jaja za doručak: Spreman za 10 minuta, a imaćete energije za ceo dan

Izvor: K.Ć. Vesti 28.06.2022 08:00 0

Ako nemate posuđe za pečenje hrane bez ulja ili ne želite meriti masnoće na kašiku, a želite da izgubite nekoliko kilograma, možda je najbolje da se držite najzdravijih metoda termičke obrade jaja – kuvanja ili poširanja

Napravite poširana jaja za doručak: Spreman za 10 minuta, a imaćete energije za ceo dan

Printscreen/TikTok

Poširanje jaja je proces kuvanja razbijenog jaja u vrućoj vodi. I ne, nije tako komplikovano kako zvuči.

Kako poširati jaje?

Zagrejte vodu u dubljem loncu.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

Razbijte jaje i stavite ga na plitki tanjir.
Kada voda provri, smanjite temperaturu na najmanje. Kutlačom promešajte tako da u sredini napravite vrtlog vode u loncu.
U vodu dodajte jednu do dve kašike alkoholnog ili jabukovog sirćeta.
Pažljivo ubacite razbijeno jaje u sredinu ključale vode.
Kuhajte jaje otprilike tri minuta, odnosno dok ne postane belo i tvrdo spolja, ali tečno u sredini.

BONUS VIDEO

img
04. 04. 2025 14:20

Spinback ti donosi besplatne spinove svakog dana!

img
27. 04. 2025 16:59

Imovinsko osiguranje - ključ zaštite u neizvesnim vremenima

img
30. 04. 2025 14:21

Restoran sa najlepšom baštom u Beogradu

img
21. 04. 2025 08:54

Najpopularnija banja u Srbiji krcata za Uskrs

img
24. 04. 2025 14:02

Rezervišite na vreme svoj odmor na Egipatskim Maldivima! Uz Uskršnju akciju -10% popusta! Viša klasa putovanja

Komentari (0)