Ova proja može da se služi i kada je hladna jer je ukus svakako fenomenalan. I lako možete da je ispečete ujutru, da ne gubite mnogo vremena, ukoliko praziluk izdinstate veče pre. Zapravo, više je vremena bilo potrebno da se on lepo razmekša, nego da se projara ispeče.
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
Dva jaja
150 gr praziluka
Prstohvat morske soli
50 ml mineralne vode
1/2 kesice praška za pecivo
dve kašičice šarenog bibera
dve kašike masti
voda za podlivanje.

Printscreen/Youtube
Priprema:
U činiji umutite dva jaja sa malo morske soli i praškom za pecivo. Dodajte polovinu brađna muteći, zatim malo mineralne, pa opet brašno. Na kraju umešajte u smesu razmućenu kašiku masti, odstajalu na sobnoj temperaturi i praziluk. Sve izlijte u pleh ali tako da smesa bude tanka, pola prsta visine. Tako će biti brže gotova. Stavite pleh u zagrejanu rerenu i pecite do 20 minuta na 220 stepeni. Kada pozlatni proverite čačkalicom da li se nešto lepi za nju kada je ubodete. Ako ne, izvadite proju i pustite par minuta da se ohladi.
Za to vreme ispecite jaja, dva ili četiri, zavisi od apetita i gabarita odoba koje ovo jedu. Isecite kocke proje, stavite jaje pre i navalite.
BONUS VIDEO