Hugo je inače kreiran 2005. godine i to u severnoj Italiji, od strane nemačkog barmena Rolanda Grubera i to kao alternativa Spritz Veneziano koktelu. Veoma je brzo je postao popularan i proširo se van granica.
Barmen mu je prvo dao ime Oto, ali kasnije se predomislio i promenio ime u Hugo.
Sirup od zove koktelu daje slatkoću koja je dodatno istaknuta balončićima iz penušavog vina.
Umesto limete može se koristi i zelena jabuka.
Recept za Hugo koktel
Sastojci:
- 100 mililitara penušavog vina (prosecco)
- 150 mililitara mineralne vode
- 1-2 kašičice sirupa od zove
- 5 listića nane
- 2 kolutića limete
- led
Priprema Hugo koktela:
Iseckati i izgnječiti listiće nane, pa ih staviti na dno visoke čaše za vino. Dodati sirup od zove, sok od limete, penušavo vino i mineralnu vodu.
Promešati dobro i dodati prema želji listiće nane, iseckanu limetu i led.
Osvežite svoje leto uz ovaj fenomenalni koktel!
BONUS VIDEO