Reč je o slanini koja svakom jelu da poseban šmek.. Najbolje je da dodate suvu slaninu ili pančetu, a za perfektu aromu dovoljno je 100 grama.
Sastojci:
- 2 veća crvena luka
- 4 žute paprike
- 4 zelene paprike
- 6 paradajza
- svinjska mast
- dva čena belog luka
- 100 g slanine
- so
- biber
- peršun
Priprema:
Proprite na masti sitno naseckanu slaninu. Dodajte sitnu iseckan crvenu luk. Zatim dodajte papriku isečenu na trake i nju dinstajte zajedno sa lukom desetak minuta, da paprika malo omekša. Paradajz stavite u kipuću vodu na 1-2 minuta, prohladite i skinite mu kožu. Isecite paradajz na kriške i dodajte u tiganj.Promešajte i na srednjoj temperaturi dinstajte poklopljeno oko 30 minuta. Dodajte iseckan beli luk, posolite, dodajte biber i peršun.Sklonite poklopac i dinstajte još malo da tečnost ispari.
BONUS VIDEO