Međutim, na velikim vrućinama retko se usuđujemo da spremamo ovo ukusno jelo, jer obično imamao pretpostavku da ćemo sate i sate provesti pored šporeta.Glavno pitanje kada ga neko priprema je to može li nekako brže da se skuva.
Ima različitih teorija i trikova a neke od njih i ne daju zadovoljavajuće rezultate.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Jedna od varijanti je korišćenje ekspres lonca, koji u mnogome skraćuje proces kuvanja i to ne samo kod pasulja. Ali ako nemate ekspres lonac, onda ćete morati da primenite neki od ovih saveta koje iskusniji kuvari koriste već godinama.
Dobro je da kod prvog kuvanja pasulja u vodu dodate 1 kašičicu sode bikarbone. Ostavite pasulj da se krčka najmanje 15 minuta, nakon toga procedite vodu i dodate malo ulja. Dobro promešajte, kako bi bili sigurni da je ulje raspoređeno po svakom zrnu.
Dolijte hladnu vodu u odnosu 4:1 prema pasulju, dodajte 50 ml rakije i prokuvajte. Ostavite da se krčka 45-50 minuta i trebalo bi da dobijete potpuno skuvan pasulj.
Naravno ovo neće biti pravilo, ako je pasulj izuzetno star, pa ćete u tom slučaju morati malo da produžite vreme kuvanja.
BONUS VIDEO