Potreban materijal:
- 5 jaja
- 100g kukuruznog žutog brašna
- 150g heljdinog brašna
- 150g narendane tikvice
- 100g obarenih mladih kopriva
- 200ml jogurta
- 150ml ulja
- 10g praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 50g perca od mladog crnog luka
- 150g rendanog domaćeg kravljeg sira
Priprema:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Zagrejati rernu na 200C. Pleh za pečenje dimenzija 26cm podmazati uljem i posuti brašnom.
Narendane tikvice posoliti i ostaviti malo sa strane da puste vodu.
Umutiti mikserom penasto jaja, dodati jogurt, ulje, obe vrste brašna, so, prašak za pecivo i sve lepo sjediniti.
Dodati zatim oceđene tikvice, seckana perca mladog luka i obarene, oceđene i iseckane koprive. Promešati. Dodati potom i sir. Sve lepo sjediniti varjačom.
BONUS VIDEO