Kremasto SAVRŠENSTVO gotovo za TILI ČAS: Puding kolač ćete obožavati, sočan je i mekan

Vesti 08.06.2022 14:10 0

Savršena kremsta teksura i jedinstven ukus

Kremasto SAVRŠENSTVO gotovo za TILI ČAS: Puding kolač ćete obožavati, sočan je i mekan

Shutterstock

Sastojci

Biskvit:

Ovo su količine sastojaka za jedan biskvit, a vama su potrebna dva ista.

  • 6 jaja
  • 110 g šećera
  • 5 kašičica kakaa u prahu
  • 100 g mekog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 150 ml mleka
  • 150 ml ulja
  • 2 reda crne čokolade

Puding krem od čokolade:

  • 850 ml mleka
  • 2 praška za puding s ukusom čokolade
  • 90 g šećera
  • 100 g mlečne čokolade

Puding krem od vanile:

  • 850 ml mleka
  • 2 praška za puding s ukusom vanile
  • 90 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 125 g maslaca

Priprema:

Belancima dodajte prstohvat soli i izmiksujte ih u čvrsti sneg. Žumanca penasto izmiksujte sa šećerom. Dodajte kakao, kratko izmiksujte, pa dodajte mleko i ulje. Zatim dodajte brašno i prašak za pecivo pa sve lagano izmiksujte. Dodajte 2 reda bele čokolade.

Na kraju varijačom umešajte sneg od belanaca. Biskvitnu smesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za pečenje (25×35 cm) i pecite 15-20 minuta na temperaturi od 180 C. Čačkalicom proverite je i testo pečeno.

Umesto da pravite dve iste kore, možete i jedno prepoloviti, ukoliko vam nije previše tanka (po vašoj želji). Čokoladi krem pripremite na isti način kao i krem od vanile, samo umesto maslaca u kuvani puding dodajte na kockice razlomljenu čokoladu.

Vruć krem izlijte preko biskvita. Za pripremu krema od vanile, puding skuvajte prema uputima a na pakovanju, zajedno sa šećerom. Skinite sa vatre, pa dodajte na kockice izrezan maslac i mešajte dok se ne otopi. Krem od vanile preliti preko čokoladnog krema, zatim dodati i drugu koru.

Napraviti nadev od čokolade i preliti preko torte. Kolač pre posluživanja ohladite najpre na sobnoj temperaturi, a zatim i u frižideru.

SASTOJCI

 

 

Komentari (0)
Loading