Ovo su TRI najčešće GREŠKE zbog kojih se ZIMNICA KVARI: Jedan PROPUST može da uništi sve ZALIHE!

Najžena Vesti 24.09.2021 08:30 0

Otkrijte koje su to tri greške koje većina pravi, a zbog kojih se zimnica uvek pokvari

Ovo su TRI najčešće GREŠKE zbog kojih se ZIMNICA KVARI: Jedan PROPUST može da uništi sve ZALIHE!

pixabay

Sezona pripreme zimnice je uveliko počela, domaćice spremaju omiljene specijalitete po proverenoj recepturi.

Ali, čak i kada koristimo oprobane metode, desi se da se sadržaj tegle pokvari…Šta to radimo pogrešno?

Domaćice su iz svog iskustva navele nekoliko grešaka koje dovode do toga da se zimnica pokvari, a evo i o čemu je reč, piše Mondo.

1. Nepravilno sterilisane tegle

Ako su tegle loše sterilisane u njima mogu da ostanu bakterije i razni štetni mikroorganizmi, a koji će dovesti do fermentacije voća i povrća. Da biste izbegli rizik od ove pojave, važno je da se dezinfekcija izvede temeljno. Dobro oprane tegle i poklopce poređajte u pleh i stavite u rernu zagrejanu na 180 stepeni C. Važno je i da se tegle i poklopci međusobno ne dodiruju. Neka se „suše“ 15,20 minuta, pa izvadite pleh i ostavite da se ohlade. Vodite računa i da zimnicu dobro zatvorite, odnosno da poklopac dobro učvrstite kako u njih ne bi ušao vazduh.

2. Upotreba prezrelog voća i povrća

Prezrelo voće i povrće se se mnogo brže raspasti i pokvariti, čak i kada koristite konzervanse. Birajte čvrste polodove, kojima nije oštećena površina niti imaju po njoj tačkice koje ukazuju da skoro propadanje.

3. Loše mesto za odlaganje

Da bi zminica preživela zimu, mora da se čuva da mestu gde nema promaje, vlage, toplote, na mestu gde je direktno izloženo suncu… Sve su to faktori koji utiču na ubrzanu fermenatciju voća i povrća i tegli i njihovo brže kvarenje. Saznajte i koja mesta se nikako ne preporučuju!

Komentari (0)
Loading