Vazdušaste i mekane mekike su zasigurno jelo koje svako obožava.
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
- 1/2 l mlake vode
- 700 g mekog brašna
- 1/2 kocke kvasca
- 1 kafena kašičica šećera
- 5 kašika ulja za testo
- 1,5 kafena kašičica soli
- ulje za prženje (duboko prženje)
Priprema:
U vanglu stavite kvasac, mlaku vodu, ulje, šećer.
Malo izmešajte rukom, dodajte brašna ali ne sve, malo više od pola od ukupne količine. So dodate tek sad, ne direktno u kvasac jer će slabije narasti.
Umesite glatko testo.
Pobrašnjavite malo ruke i testo. Mesite blago i površno, tek da se formira mekana lopta od testa. Ako se baš jako lepi za ruke, dodajte još malo brašna i blago mesite.
Ostavite testo da nadođe neka stoji 15 minuta da testo malo naraste.
Pobrašnjavite dobro radnu površinu, naraslo testo blago premesite sa malo brašna. Istresite na sto, malo oblikujte testo u loptu i oklagijom razvaljajte. Ne previše tanko i ne pritiskajte jako oklagijom da se rupice u testu ne slepe i ne izađe vazduh. Od testa isecite mekike veličine i oblika po želji i ostavite ih oko 10 minuta. Testo ćete lakše seći ako povremeno na nož nanesete brašno.
Zagrejte ulje, vrhove prstiju svaki put umočite u brašno da vam se mekike ne zalepe. Bitno je još da ih uzimate veoma blago, ne pritiskajući jer će se spljoštiti i nestaće pola rupica iz njih. Spuštajte u vrelo ulje, gornja strana ide prvo dole. Kada dobro porumeni, okrenite drugu stranu da porumeni.
Mekike na kraju ostavite na kuhinjskom ubrusu da se maksimalno ocede.
Uživajte.

SKANDAL U BELOM SPORTU: Teniserka suspendovana na tri meseca, grubo prekršila ovo pravilo

DONETA ODLUKA: Partizan mora da se seliu Bugarsku

VEČE HITOVA I POP MUZIKE: Oni se takmiče na "Beogradskom proleću" (FOTO/VIDEO)

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

SRBIJA NA UDARU KIŠE Hitno se oglasio RHMZ: U ovim delovima čak i sneg (FOTO)

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

MILOŠEVIĆ UMESTO PUPOVCA? Srbi uglavnom samostalno izlaze na lokalne izbore u Hrvatskoj u maju

Ovo letovalište je bilo hit prošle godine – a ove godine je još veći hit! Rezervište na vreme!

AMBASADORKA UGOSTILA HUMANITARNI TRIO U MINSKU Vukajlović: "Danas smo imali priliku da pružimo svu moguću podršku divnim mladim ljudima"
Crveno-beli pobedili Novi Pazar, Ljajić umalo šokirao u 90. minutu! Zvezda je poslednji polufinalista Kupa

RAT U UKRAJINI: Tramp uznemiren

OŠTAR DEMANT BELE KUĆE: Volc i NSC nisu koristili lične mejlove za slanje poverljivih materijala

KEŠELj: Sve aktivnosti koje su rađene sa željom da se destabilizuje naša zemlja, nisu urodile plodom

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

"PITAJTE RUMUNE, FRANCUZE I MAĐARE!" Novinar objasnio čega se najviše plaši EU
