Za pripremu kokica na žaru, potrebne su vam i aluminijumske tacne i aluminijumska folija ili papir za pečenje.
Zrna treba sipati u aluminijumsku tacnu i začiniti po želji. U tradicionalnoj verziji to će naravno biti so. Takođe možete izabrati šećer, med ili svoju omiljenu mešavinu začina. Upoznavanje novih ukusa odlična je zabava i prilika da proširite svoje kulinarske vidike.
Zatim kokice pospite uljem i čvrsto ih umotajte aluminijumskom folijom. Savetujemo vam da dvaput proverite da li je poslužavnik dobro obmotan. U suprotnom, možete očekivati kokice koji će vas gađati sa roštilja. I verovatno biste radije izbegli takve atrakcije.
Stavite poslužavnik za kokice na roštilj i sačekajte. Nakon otprilike 10 minuta, naša užina je spremna. Ima odličan solo ukus, ali možete ga koristiti i kao dodatak glavnom jelu. Dobro je znati da su kokice zdravije od čipsa ili kolačića. Ovo je mnogo bolji izbor.