Predlog za današnji RUČAK: Kad jednom probate MUSAKU od PASULJA pitaćete se zašto je ranije niste PRAVILI!

Izvor: Ž. T. Vesti 03.06.2022 11:59 0

Musaka od pasulja nije naše tradicionalno jelo, ali to definitivno nije razlog da ga ne isprobate

Predlog za današnji RUČAK: Kad jednom probate MUSAKU od PASULJA pitaćete se zašto je ranije niste PRAVILI!

Shutterstock

Sastojci (za 6 osoba):

Za 6 osoba

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

  • 500 g pasulja
  • 4 glavice crnog luka
  • 1 lovorov list
  • 300 g slanine
  • 300 g svinjskog suvog mesa
  • 1 crvena paprika
  • 4 čena belog luka
  • ½ kašičice bibera
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1 dl ulja

Priprema:

Pasulj potopiti na 24 sata, zatim ga preprati i dobro skuvati unapred sa glavicom crnog luka i lovorovim listom. Ako nemate dovoljno vremena, moete koristiti i pasulj iz konzerve.Ostatak luka sitno iseckati i propržiti na ulju dok ne omekša.Sitno naseckati suvo meso, slaninu, papriku i beli luk. Kada luk omekša dodati slaninu, a posle 5 minuta papriku, beli luk i suvo meso. Osaviti da se dinsta dok paprika ne omekša, povremeno mešati. Na kraju dodati biber i alevu papriku i povezati fil.Od kuvanog pasulja napraviti pire.

 Kada su fil i pire od pasulja gotovi, u posudu za pečenje prvo sipati jednu polovinu pirea i ravnomerno ga rasporediti, zatim dodati polovinu fila i ponoviti sa druge dve polovine tako da na vrhu bude raspoređen fil. Peći u zagrejanoj rerni 15 minuta na 200 stepeni.

PRIJATNO!

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)