Sastojci (za 6 osoba):
Za 6 osoba
- 500 g pasulja
- 4 glavice crnog luka
- 1 lovorov list
- 300 g slanine
- 300 g svinjskog suvog mesa
- 1 crvena paprika
- 4 čena belog luka
- ½ kašičice bibera
- 1 kašičica aleve paprike
- 1 dl ulja
Priprema:
Pasulj potopiti na 24 sata, zatim ga preprati i dobro skuvati unapred sa glavicom crnog luka i lovorovim listom. Ako nemate dovoljno vremena, moete koristiti i pasulj iz konzerve.Ostatak luka sitno iseckati i propržiti na ulju dok ne omekša.Sitno naseckati suvo meso, slaninu, papriku i beli luk. Kada luk omekša dodati slaninu, a posle 5 minuta papriku, beli luk i suvo meso. Osaviti da se dinsta dok paprika ne omekša, povremeno mešati. Na kraju dodati biber i alevu papriku i povezati fil.Od kuvanog pasulja napraviti pire.
Kada su fil i pire od pasulja gotovi, u posudu za pečenje prvo sipati jednu polovinu pirea i ravnomerno ga rasporediti, zatim dodati polovinu fila i ponoviti sa druge dve polovine tako da na vrhu bude raspoređen fil. Peći u zagrejanoj rerni 15 minuta na 200 stepeni.
PRIJATNO!
BONUS VIDEO