Šlag je sastavni deo skoro svih kolača i torti i bez njega gotovo nijedna poslastica ne bi bila tako ukusna.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Na tržištu postoje razne vrste šlaga, ali najbolje je kada pripremite domaći, koji ne sadrži nikakve dodatne aditive i štetne sastojke.
Šlag možete da napravite baš po vašem ukusu, sa dodacima poput ekstrakta vanile ili rumom.
Sastojci:
- 1/4 šolje hladne vode
- 10 grama želatine u prahu
- 1 šolja mleka
- 1/2 kašike ekstrakta vanile
- 1/4 šolje šećera u prahu
Priprema:
U posudu stavite mleko i dodajte mu ohlađen želatin i razradite mućkalicom. Dodajte im šećer u prahu, ekstrakt vanile i liker po želji. Mešajte mućkalicom, ostavite desetak minuta, a zatim mikserom umutite smesu dok ne dobijete šlag.
Poslužite šlag ga uz poslasticu po želji ili uz voćnu salatu.
Prijatno!
