Čak i da ste u kuhinji godinama, već itekako iskusni, može vam se desiti da vam neki recept prosto ne uspe. Možda improvizujete kako biste uštedeli vreme ili smanjili količinu sudova, ali opet kraj jela ne bude onakav kako ste se nadali.
Jedan od razloga kulinarskog neuspeha može da bude i taj što niste odvajali tečne i suve sastojke.

shutter/youtubeprintscreen/ilustracija
Većina smatra da je ovaj korak nepotreban, jer će i onako svi sastojci na kraju završiti u istoj posudi, ali iskusni poslastičari tvrde da ovo pravilo ne treba dovoditi u pitanje.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
U kuvaru "Robicelli’s: a love story, with cupcakes" objašnjeno je da ne treba sve sastojke ubaciti odjednom jer se neće ravnomerno rasporediti. Navodi se i da je moguće rešiti problem grudvica tako što ćete dodatno mutiti testo, ali će ono zbog toga na kraju biti gumeno i tvrdo.
Brašno odnosno skrob, skuplja se u grudvice kada se navlaži, pa ako ne poštujete pravilo da razdvojite tečne i suve sastojka možete imati grudvice skroba na površini na površini kolača.