Najbolji GULAŠ slovačkog POREKLA: Ovako ga nikad niste pravili, a možete da probate već DANAS!

Vesti 28.05.2022 12:30 0

Ovaj gulaš je prava pikantna mešavina junetine, luka i krompira sa probranim začinima!

Najbolji GULAŠ slovačkog POREKLA: Ovako ga nikad niste pravili, a možete da probate već DANAS!

Shutterstock

I danas se biju "bitke" oko toga da li je gulaš izvorno mađarsko ili slovačko jelo... ali, svaki recept za ovo izvrsno jelo treba isprobati!

Sastojci:

  • 1 glavica luka
  • 450 gr junetine
  • goveđa kocka za supu
  • 1 kašika ljute aleve paprike
  • 3-4 srednja krompira
  • 3 kašike brašna
  • 3-5 čena belog luka
  • 2 kašike paradajz-pirea
  • 1 kašičica bibera
  • 2 kašičice majorana
  • list svežeg peršuna

Priprema:

Izdinstajte seckan luk i meso isečeno na kockice.

Za to vreme, probarite oljušten krompir sečen na kriške ili kocke u malo slane vode.

Nalijte meso i luk vodom i rastvorite kocku za supu, dodajte krompir, alevu papriku i paradajz-pire.

Razmutite brašno u malo vode i polako dodajte dok čorba vri da se ne stvore grudvice.

Sitno iseckajte beli luk i dodajte pred kraj.

Začinite po ukusu, a pred služenje pospite seckanim listom svežeg peršuna.

PRIJATNO!

BONUS VIDEO

Komentari (0)
Loading