I danas se biju "bitke" oko toga da li je gulaš izvorno mađarsko ili slovačko jelo... ali, svaki recept za ovo izvrsno jelo treba isprobati!
Sastojci:
- 1 glavica luka
- 450 gr junetine
- goveđa kocka za supu
- 1 kašika ljute aleve paprike
- 3-4 srednja krompira
- 3 kašike brašna
- 3-5 čena belog luka
- 2 kašike paradajz-pirea
- 1 kašičica bibera
- 2 kašičice majorana
- list svežeg peršuna
Priprema:
Izdinstajte seckan luk i meso isečeno na kockice.
Za to vreme, probarite oljušten krompir sečen na kriške ili kocke u malo slane vode.
Nalijte meso i luk vodom i rastvorite kocku za supu, dodajte krompir, alevu papriku i paradajz-pire.
Razmutite brašno u malo vode i polako dodajte dok čorba vri da se ne stvore grudvice.
Sitno iseckajte beli luk i dodajte pred kraj.
Začinite po ukusu, a pred služenje pospite seckanim listom svežeg peršuna.
PRIJATNO!
BONUS VIDEO