Sastojci:
- 850 gr tikvica
- 4 pune kašika mekog brašna
- 4 manja jaja (3 ako su krupna)
- 1 kašičica soli
- prstohvat, dva bibera
- punjenje po želji, ali može: 250 gr feta sira i 250 gr kisele pavlake (sitan sir, krem sir, samo pavlaka, ali sa velikim procentom masoće da bi bilo čvrsto)
- šunkarica, jedan red... nekih 150 gr (pečenica, suvi vrat, tost narezak...)
Priprema
Tikvice nije potrebno guliti nego samo skinuti vrh i kraj i ako ima nekih nečistoća i delova koje ne želite da izrendate. Izrendati i posuti kašičisom soli. Ostaviti da odstoji. Za to vreme uključiti rernu na 200 stepeni.
Ulupati belanca pa dodati žumanca. Zatim dodati brašno i oceđene tikvice. Sve promešati, piše domacirecepti.net.
Veliki pleh od rerne blago pouljiti pa staviti papir za pečenje i istresti celu smesu. Rasporediti i staviti da se peče, a temperaturu smanjiti na 180. Peče se oko 35 minuta. Zatim izvaditi iz rerne i pleha pa tako sa papirom urolati i ostaviti da se ohladi.
Umutiti pavlaku sa feta sirom (onda nije potrebno soliti) ili sitan sir posoliti, kao i krem sir, zavisno za šta ste se opredelili. Kada se uvijena kora od tikvica ohladila odviti pa namazati sa pola mase od sira, poslagati red šunkarice, pečenice, vrata i preko naneti ostatak premaza.
Uviti sve zajedno, pa u papir od pečenja i staviti u frižider da malo odstoji, stegne se i ukusi se sjedine.
BONUS VIDEO