Tokom vrelih dana najviše nam prija nešto osvežavajuće i okrepljujuće. Retko ko može da odoli sladoledu, ali se zbog dijetetskog režima ili nekog drugog zdrvestvenog razloga mnogi prvo odreknu upravo ove poslastice.
Sladoled može da se napravi u zdravijoj varijanti, bez veštačkih šećera, tako da ne bude kalorijska bomba, već zdrava poslastica za celu porodicu! Ova sladoled mogu jesti i vegani, svi koji poste, oni koji su na dijeti, kao i oni koji izbegavaju gluten.
Sastojci:
- 2 zrele banane
- 1 zreli avokado
- ekstrakst vanile
- 2 kašike meda
- 2, 5 dl mleka (može i biljno)
- šaka sekanih lešnika (za ukrašavanje)
Priprema:
Sastojke stavite u blender, postepeno dodajući mleko. Izmiksirajte da se dobije kremasta smesa. Možete da stavite u kalupe ili u običnu posudu i ostavite u zamrzivaču nekoliko sati. Najbolje je preko noći. Po želji, prilikom serviranja, kugle pospite seckanim lešnicima.
BONUS VIDEO