Sastojci
- jaja - 3 kom.
- brašno - 300 g
- mleko - 600 ml
- suvi kvasac - 1 kesica
- kinoa - 120 g
- štapić vanile
- maslac - 50 g
- šećer - 75 g + 1 kašika
- so
- slatka pavlaka - 100 ml
Priprema
U dublju posudu sipati brašno, dodati maslac i prstohvat soli. Dodajte 1 žumance.
U mlako mleko (100 ml) dodajte kašiku šećera i suvi kvasac, pa dobro razmutite.
Mlekom zamesite testo (možda Vam zatreba još malo mleka). Dobro izradite testo, da bude glatko, pa ga ostavite makar pola sata , da nadođe, na sobnoj temperaturi.
Kinou operite i procedite.
U šerpi na šporetu sipajte pola litra mleka, dodajte kinou u semenke iz štapića vanile, promešajte i kuvajte na tihoj vatri 20 minuta.
U prohlađenu, kuvanu kinou umešajte 2 žumanca.
2 belanca umutite u sneg sa 75 g šećera.
Kuvanoj kinoi dodajte 1/3 snega, promešajte, pa je sad dodajte snegu i dobro ručno sjedinite.
Testo razvucite u koru debljine oko pola cm, stavite u okrugli kalup, tako da formirate i ivice oko 2 cm visine.
Izvockajte testo viljuškom.
Sipajte smesu sa kinoom.
Pecite 20 minuta na 180 stepeni C.
Ukrasiti umućenom slatkom pavlakom.