Sastojci
za 4 osobe
- 500 gr boranije (zuta olovka)
- 2 srednje glavice crnog luka
- 2 cena belog luka
- 250 g sitno seckanih šampinjona
- 2 šargarepe
- oko 30 gr celera
- oko 30 gr pašternaka
- 2. kašicice soli
- 1. kašičica mlevenog bibera
- ½ kašicice bosiljka suvog
- 2. kašicice suvog začina
- 1 kom lovorovog lista
- 60-70 gr dimljene slanine
- 500 gr svinjskih rebara
- oko 1 dl kuvanog paradaiza iz flase
- 2. kasike brašna
- 100-150 gr svinjske masti
- 150 ml velog vina
- aleva paprika
- biber
Priprema:
Boraniju kuvajte odvojeno 20 minuta, pa procedite. Na masti propržite kratko slaninu, pa dodajte sitno iseckan luk, šargarepu i pečurke. Dinstajte dok pečurke ne puste malo vodu. Dodajte boraniju, rebra i začine, osim belog luka. Nalijte kuvanim paradajzom iz flaše i dodajte belo vino. Ostavite da se kuva još 25 minuta.
Tradicionalno pripremite zapršku, pomešajte brašno i alevu papriku i dodajte usitnjeni beli luk.
BONUS VIDEO