Sastojci
- 1/2 pilećih grudi
- 2 šolje barene leblebija
- 1 glavica crnog luka
- 1 limun
- 1 kocka za supu
- 2 šake svežeg spanaća (ili 2 briketa)
- 1/2 kašičice cimeta, 1 kašičica sušenog korijandera, 1 kašičica karija, 1 kašičica sušenog belog luka, so, biber
Priprema
Crni luk isecite na kockice. Stavite ga da se prži na malo ulja i posolite, a onda dodajte sve začine navedene u sastojcima da se proprže zajedno. Ako vam se učini da će zagoreti, naspite malo vode.
Dodajte piletinu isečenu na kockice, barene leblebije, pa nalijte sok od jednog limuna. Poklopite i krčkajte uz povremeo mešanje. Nakon 5 minuta nalijte 750 ml vode i ubacite kocku za supu. Ostavite da provri uz povremeno mešanje.
Dodajte spanać i kuvajte još 15 minuta.
Začinite dodatno nekim od preporučenih začina (po ukusu).