Stručnjaci se hvataju za GLAVU: Zbog ove LOŠE navike, mašina za sudove neće odraditi svoj "POSAO" kako treba

Vesti 17.09.2021 18:12 0

Iako je najlakše samo poređati prljavo posuđe u mašini za sudove, stručnjaci savetuju da ne bi trebalo da ga ispirate vodom pre nego što ga odložite u mašinu

Stručnjaci se hvataju za GLAVU: Zbog ove LOŠE navike, mašina za sudove neće odraditi svoj "POSAO" kako treba

pixabay

Veruje se da velika većina prvo ispira prljavo posuđe, pre nego što ga stavi u mašinu - a stručnjaci tvrde da tako rade nepotreban posao, a troše i vreme i novac!

Moderne mašine i deterženti dizajnirani su tako da čiste posuđe koji je zaista prljavo, a ako ne isperete posuđe pre nego što ga stavite u mašinu, uštedećete vreme, novac, energiju i vodu. Zbog ovoga stručnjaci tvrde da je ispiranje posuđa zaista nepotreban korak.

Istraživači su sproveli niz testova sa 17 različitih mašina za posuđe, navodi Best life. Napunili su ih posuđem koje je imalo najtvrdokornije mrlje, a prethodno ga nisu ispirali vodom.

Pokazalo se da je većina mašina odradila odličan posao, a zaključeno je da zbog prethodno ispiranje mašina neće očisti posuđe kako treba.

Stručnjak za čišćenje i organizovanje u kompaniji "Fantastic Cleaners", Dean Dejvies, navodi da "većina mašina ima ugrađen senzor za detektovanje prljavštine na posuđu i prema tome prilagođavaju pranje".

- Ako senzor detektuje da nema puno fleka i prljavštine na posuđu jer ste ga prethodno oprali, mašina možda neće tako dobro odraditi svoj deo posla.

Osim toga, i tečnost za pranje posuđa sadrži sastojke koji razbijaju čestice prljavštine koje se zalepe na posudu. Međutim, ako najpre isperete posuđe, to deterdžent čini manje efikasnim. Ne treba zaboraviti i da nepotrebno trošite vodu ako ispirete posuđe pre nego ga stavite u mašinu.

Komentari (0)
Loading