Sastojci:
- jedna vekna starog hleba
- tri jajeta
- 200 ml mleka
- 100 g putera
- so

Shutterstock
Priprema:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Cela jaja sjedinite sa mlekom u dubljoj posudi i malo posolite.
Hleb isecite na kriške, pa svaku krišku umočite u smesu da se dobro natopi.
Tiganj zagrejte, pa dodajte jedan komad putera i kada se otopi pažljivo spušajte natopljene kriške.
Pržite ih s obe strane, a kada dobiju zlatnu boju znaćete da su gotove.
Tanjir obložite papirnim ubrusom, pa tu spušajte prženice kako bi se ocedile od viška masnoće.
Sa puterom su mnogo ukusnije nego kada ih pravite na već poznati način na ulju, a neće ni upiti prevše masnoće.