Ovaj slojeviti sendvič, omiljen u restoranima, kafićima i pubovima širom sveta, odličan je zalogaj o kojem god obroku da se radi. Tradicionalno je napravljen od nekoliko kriški tosta ili tostiranog hleba, pilećih ili ćurećih prsa. Popularni dodaci su i šunka ili pržena slanina, zelena salata, paradajz i majonez.
Ono po čemu je posebno poznat je način posluživanja, odnosno način rezanja. Često se seče na četvrtine ili polovine u trouglastom obliku.
Sastojci:
- pečena pileća ili ćureća prsa
- 4 kriške belog hleba ili tosta
- 4 komada slanine ili šunke
- 1 kašičica majoneza
- 1 paradajz
- nekoliko listova (hrskavog, unutrašnjeg dela) salate
- pomfrit po izboru
Priprema
U rerni ispecite slaninu tako da bude hrskava, ali pazite da ne zagori jer joj je potrebno 2-3 minuta. Hleb iseći ili pripremiti tost hleb i tostirajte ga. Ispecite meso ili iskoristite ako vam je ostalo od prethodnog ručka.
Pomfrit stavite da se prži i poslužite ga kao prilog sendvičima.
Prvi način slaganja: Dve polovine namažite majonezom, a zatim na njih poslažite tanko narezan paradajz i meso po izboru. Stavite zatim po dve kriške slanine ili šunke po izboru. Sve to sada završite slojem zelene salate. Preostale dve kriške hleba iskoristite kako bi ste preklopili prethodno poslagane namirnice. Po želji ga prerežite na četvrtine ili dijagonalno po pola kako bi se dobili trouglovi.
Drugi način slaganja: Pripremite šest kriški hleba. Četiri namažite majonezom. Prve dve, namazane majonezom, stavite na tanjir, zatim na njih složite tanko narezan paradajz. Na to dodajte meso po izboru. Zatim stavite druge dve kriške hleba premazane majonezom. Na njih stavite zelenu salatu i šunku ili slaninu. Za kraj poklopite sa zadnje dve kriške hleba bez majoneza.
BONUS VIDEO