Sastojci:
- jedan komad pilećih prsa,
- jedna manja tikvica,
- jedna kisela pavlaka,
- dve kašike susam,
- manja glavica crnog luka,
- so,
- začini po želji
Priprema:
Meso isecite na kockice, pa pospite šolju začinima po želji.
U tiganj sipajte malo ulja, propržite luk, a zatim dodajte meso.
Smanjite na srednju vatru i ostavite da se prži desetak minuta, pa dodajte tikvicu koju ćete pre toga iseći na kokcice.
Ostavite da se krčka još desetak minuta, da sok koji otpuštaju tikvice omekša meso.
U posudu stavite pavlaku i susam, izmešajte, pa dodajte u tiganj. Kada su svi sastojci stavljeni u tiganj, jelo se krčka još sedam-osam minuta.
Prijatno!
ovako
06.05.2022 14:44Bez luka, umesto piletine ćuretina, navedena količina je za 1 sobu.