Piletina sa TIKVICAMA i pavlakom: Ručak na stolu za samo POLA SATA, oduševiće sve ukućane!

Vesti 06.05.2022 12:45 1

Spoj ovih ukusa je bolji nego što možete da zamislite

Piletina sa TIKVICAMA i pavlakom: Ručak na stolu za samo POLA SATA, oduševiće sve ukućane!

Shutterstock

Sastojci: 

  • jedan komad pilećih prsa,
  • jedna manja tikvica,
  • jedna kisela pavlaka,
  • dve kašike susam,
  • manja glavica crnog luka,
  • so,
  • začini po želji

Priprema:

Meso isecite na kockice, pa pospite šolju začinima po želji.

U tiganj sipajte malo ulja, propržite luk, a zatim dodajte meso.

Smanjite na srednju vatru i ostavite da se prži desetak minuta, pa dodajte tikvicu koju ćete pre toga iseći na kokcice.

Ostavite da se krčka još desetak minuta, da sok koji otpuštaju tikvice omekša meso.

U posudu stavite pavlaku i susam, izmešajte, pa dodajte u tiganj. Kada su svi sastojci stavljeni u tiganj, jelo se krčka još sedam-osam minuta.

Prijatno!

Komentari (1)
Loading
ovako
06.05.2022 14:44

Bez luka, umesto piletine ćuretina, navedena količina je za 1 sobu.