Iako mnogi ljudi misle da je nezdravo, mast daje mesu mnogo ukusa, kaže Elizabet Roesike iz Nemačkog poljoprivrednog centra. Kvalitetno meso treba da ima malo intramuskularne masti, a to se vidi po belim prugama koje podsećaju na žile kojima je meso išarano.
Osim toga, ako se kupuje upakovano meso, u njemu ne sme biti vode. Dobro ga pogledajte pre nego što ga stavite u korpu, ne treba vam više od pet sekundi.
"Ako meso leži u krvavoj vodi, to znači da je staro", rekla je Roesike.
Boja
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče
Idealna boja zavisi od vrste mesa. Teletina treba da bude svetla, ali ne bela, kao i živina. Govedina treba da bude srednje crvena, ali ne previše tamna. Svinjetina je idealno bledo ružičasta. Treba izbegavati sve sivkaste nijanse mesa, naglašava Roesike.
Čvrstina
Postoji još jedan način da lako proverite da li je upakovano meso još sveže. Ako se pritisne prstom, mora se brzo vratiti u prvobitno stanje i ne sme ostati udubljenje, a površina mesa mora da se presijava.
BONUS VIDEO