Mnogi ga ne vole zbog svog ljutkastog ukusa, ali su svi svesni koliko je on ustvari zdra i više nego pogodan za ceo organizam.
Singrin, ali i kumarine, fenole, eterično ulje, aspargin, peroksidazu, smolu, skrob i saharide. Zbog svih ovih sastojaka, ren je idealan za osobe koji imaju respiratorne probleme.
Preporučuje za čišćenje krvi, izbacivanje kamena i peska iz bubrega, za znojenje i izbacivanje mokraće.
Ren možete da kupite tokom cele godine ali možete i da ga napravite sami.
Sastojci:
- dva korena rena
- jedna kašika soli
- jedna kašičica šećera
- 50 ml vode
- 50 ml sirćeta
Priprema:
Oba korena rena oljuštite i operite a zatim izrendajte na sitno rende, a ako vam je lakše možete i u blenderu.
Mada smatra se da je mnogo ukusniji kada je izrendan.
Dodajte so, šećer pa sve dobro promešajte.
Nakon što se izrendali ren dobro operite ruke i nemojte dirati oči, jer će ih ljutina od rena iziritirati.
Smesu prebacite u staklenu teglicu.
Zasebno sjedinite vodu i sirće, pa sipajte u teglu i dobro zatvorite poklopcem.
Količinu vode i sirćeta prilagodite svom ukusu, zavisno od toga koliko volite da ren bude kiseo.
BONUS VIDEO