Mnogi ga ne vole zbog svog ljutkastog ukusa, ali su svi svesni koliko je on ustvari zdra i više nego pogodan za ceo organizam.
Singrin, ali i kumarine, fenole, eterično ulje, aspargin, peroksidazu, smolu, skrob i saharide. Zbog svih ovih sastojaka, ren je idealan za osobe koji imaju respiratorne probleme.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
Preporučuje za čišćenje krvi, izbacivanje kamena i peska iz bubrega, za znojenje i izbacivanje mokraće.

Shutterstock
Ren možete da kupite tokom cele godine ali možete i da ga napravite sami.
Sastojci:
- dva korena rena
- jedna kašika soli
- jedna kašičica šećera
- 50 ml vode
- 50 ml sirćeta
Priprema:
Oba korena rena oljuštite i operite a zatim izrendajte na sitno rende, a ako vam je lakše možete i u blenderu.
Mada smatra se da je mnogo ukusniji kada je izrendan.
Dodajte so, šećer pa sve dobro promešajte.
Nakon što se izrendali ren dobro operite ruke i nemojte dirati oči, jer će ih ljutina od rena iziritirati.
Smesu prebacite u staklenu teglicu.
Zasebno sjedinite vodu i sirće, pa sipajte u teglu i dobro zatvorite poklopcem.
Količinu vode i sirćeta prilagodite svom ukusu, zavisno od toga koliko volite da ren bude kiseo.
BONUS VIDEO