Većina domaćica praktikuje da kupi veću količinu krompira kako bi ga uvek imale u kući.
Srećom, on spada u namirnice koje, dok su neoljuštene, zaista dugo mogu da očuvaju svežinu.
Međutim, onog trenutka kada krompir oljuštite, potrebno je i da ga iskoristite kako ne bi propao.
Ali, šta kada se "prevarite" pa oljuštite veću količinu nego što vam je potrebna?
Postoji nekoliko načina uz pomoć kojih oljušten krompir može da zadrži svežinu.
Ukoliko vam se dogodi da preostane neki krompir više, sve što treba da uradite, jeste da ih stavite u duboku posudu sa hladnom vodom. Dakle, obavezno je da celi budu potopljeni u vodu kako ne bi pocrneli odozgo.
Takođe, jedan od načina da sačuvate oljušteni krompir, jeste da ga stavite u čistu vodu i ostavite u frižider. Na ovaj način će sačuvati svežinu do 24 sata. Sledećeg dana možete da prospete vodu, krompir operete i iskoristite ga za neko jelo.
Krompir je takođe moguće i izblanširati i zamrznuti. Isecite ga za pomfrit i masnoću ugrejte u fritezi ili tiganju na 180 stepeni. Blanširajte ga oko 2-3 minuta, a zatim ga stavite na kuhinjski ubrus da se ocedi od masti i ostavite da se ohladi. Kada se bude u potpunosti ohladio, dobro ga zatvorite u neku kesu i stavite u zamrzivač.
BONUS VIDEO