Pekari otkrili koje BRAŠNO odgovara kom JELU: Nije svejedno koje koristite, ovo su TAJNE iskusnih majstora

Izvor: M. G. Vesti 03.05.2022 16:55 0

Evo kada se koji tipovi brašna koriste da bi vam testo savršeno uspelo.

Pekari otkrili koje BRAŠNO odgovara kom JELU: Nije svejedno koje koristite, ovo su TAJNE iskusnih majstora

Shutterstock

Većina nas nije sigurna čemu služi i u čemu je razlika između različitih tipova brašna. Ponekad iskoristimo ono koje imamo, iako baš i nismo sigurni da li je dobro s njim praviti hleb koji smo krenuli da mesimo ili neko drugo jelo. Međutim, ako želite da vam kolači, kiflice i ostala peciva uspeju, morate znati koji tip brašna da ubacite.

Oštro T-400

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

Ovaj tip spada u najkvalitetnija brašna. Sa njim, gotovo zagarantovano dobijate najukusnija peciva, testenine i pogače. Mnogo je ređi tip brašna T-450, iako je ovaj tip najpribližniji poznatom italijanskom 00 (dopio zero).

Glatko T-500

Ovaj tip brašna idealan je kada mesite hleb. Za bolji ukus, najbolje je pomešati sa oštrim u odnosu 50:50.

Griz brašno

Ovaj tip je zrnast, pa je pogodno za kaše i za određene kolače poput koha i tri leće. Ponekad ga možete i staviti u testo za hleb.

Pekari otkrili koje BRAŠNO odgovara kom JELU: Nije svejedno koje koristite, ovo su TAJNE iskusnih majstora

Foto: Rina

 

Polubelo

Posebno je pogodno kada mesite hleb, jer sadrži više vlakana i obezbeđuje testu da duže ostane sveže.

Integralno

Izuzetno je zdravo, ali za puniji i lepši ukus možete ga pomešati i sa drugim tipovima brašna.

Kukuruzno i ražano

I ovo su zdrave vrste brašna i mogu biti mlevena u različitoj veličini zrnevlja. Kako se teže mesi, poželjnije i lakše je da se pomeša sa osnovnim belim brašnima u odnosu 50:50.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)