Listovi od maslačka su prava vitaminska bomba, čak po svom bogatstvu nadmašuje spanać i paradajz. Prava prolećna salata, trebala bi da bude baš od ove biljke.
Iako su mnogi zaboravili koliko je moćna i zdrava za naš organizam, čini se da se ljudi ipak vraćaju maslačku kao hrani, a ne samo kao prema nekom cvetu koji rasta na livadi.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

FreePik
Sastojci:
- Tri šake mladih listova maslačka,
- jedan struk mladog belog luka,
- tri kašike maslinovog ulja,
- dve kašike limunovog soka ili jabukovog sirćeta,
- so, biber,
- dva kuvana jaja,
- jedan kuvani krompir.
Priprema:
Prvo naberite listove pa ih odmah potopite u vodu i ostavite preko noći da odstoje, kako ne bi dolazilo do gorčine kada ih budete jeli.
Pre pripreme salate, još jednom ih dobro proprerite i iskidajte listove maslačka.
Mladi luk iseckajte, posolite i pobiberite po ukusu.
Dodajte limunov sok, jabukovo sirče i na kraju maslinovo ulje.
Na kraju salatu samo izmešajte, stavite je da se malo ohladi i dodajte preko krompir i jaja.