Kada je u pitanju hrana, svima nam se desilo da ne pojedemo odmah sve, te da ostane ručak ili večeras za sutra. Ali postoji određena vrsta koje nikako nije ukusna kada se podgreva, skoro da je skroz nejestiva i ružna.
Profesionalna kuvarica Magda Genea podelila je trik kojima će mnogima pomoći da hranu više ne bacaju, već da je pojedu ukusnu kao da je tek spremljena.
Pomfrit, iako je mnogima veoma omiljeno jelo, kada ga podgrejemo skoro da nema nikakav ukus. Postane mnogo ‘gnjecav’ jer prilikom podgrevanja on kreće da ispušta vodu, a posebno ukoliko se greje u mikrotalasnoj rerni gde se para i voda dodatno ‘zarobe’.
- Kada dođe vreme za podgrevanje, osušite ih kuhinjskom krpom, papirnim ubrusom ili upotrebite so kako biste izvukli višak vlage, kako bi bili suvi pre nego što počnete da ih grejete - rekla je kuvarica.
- Najbolje je da ih podgrevate u fritezi ili na veoma vrućem tiganju s malo ulja. Važno je da vodite računa da ih u tiganju redovno mešate, kako ne bi zagoreli - rekla je na kraju ona.
Napominje još i da za podgrevanje pomfrita svakako izbegavate mikrotalasnu, jer će u njoj krompir zadržati svu vlagu, koje je cilj rešiti se.