1. Dodajete previše majoneza
Čak iako ste ljubitelj majoneza, zapamtite da je poenta ove salate da bude salata, a ne namaz. Ako je pripremate za sebe, onda je to u redu, ali ako zovete goste imajte na umu da oni najčešće vole tradicionalni ukus i strukturu.
2. Ne solite dovoljno
Ako ne posolite dovoljno povrće rizikujete da salata bude bljutava. Pre dodavanja majoneza miks povrća treba da bude malo više slan.
3. Ne dodajete senf, limun i biber
Mnogi ljudi ne dodaju biber, senf i limun, a upravo su ovo sastojci koji salati daju svežinu i spajaju sve namirnice u jedinstvenu kompoziciju. Ako niste pokušali obavezno probajte da ubacite bar kašiku senfa, nekoliko kapi limuna i malo bibera.
4. Ubacujete previše kiselih krastavčića
Ako dodate previše kiselih krstavčića rizikujete da razvodnite salatu i uništite joj strukturu. Nakon seckanja potrudite se da odstoje kako bi pustili višak vode.
Ruska salata sa dimljenim vratom i pilećim belim mesom
SASTOJCI
- 150 g krompira
- 150 g šargarepe
- 150 g graška (može i zamrznut)
- 150 g kiselih krastavčića
- 200 g suvog, dimljenog vrata
- 300 g majoneza
- 200 grama belog, pilećeg mesa (skuvanog)
- kašika senfa
- 2 kašike limunovog soka
- so, biber
Priprema:
Krompir i šargarepu iseći na sitne kockice. Staviti u ključalu posoljenu vodu i kuvati oko tri minuta. Skuvati grašak dok ne postane mek (oko 15 minuta). Suvi vrat, kisele krastavčiće i belo meso sitno iseckati Sve sastojke pomešati, dodati majonez, limunov sok i začine. Dobro izmešati i staviti u frižider da se ohladi. Servirati hladno.
bonus video