Možda deluje čudno, ali ako stavite kocku leda na sredinu pljeskavice dok je pečete, imaće neverovatan ukus. Meso će biti ukusnije nego inače i biće pečeno sa svih strana.
Kako bi meso bilo sočno, neki roštilj majstori uvek pri ruci imaju sok od jabuka. Kažu da bi tokom pečenja trebalo povremeno poprskati sokom od jabuke.
Ukoliko se okuplja veliki broj ljudi, najbolje je da meso krenete da pečete pre samog okupljanja. Ispecite ga da bude skoro gotovo, ali ne potpuno pečeno. Kada dođe vreme posluženja, vratite ga na jaku vatru. Meso će biti gotovo, a niko neće morati da jede hladan roštilj.
Jedna od najvećih i najčešćih grešaka jeste što roštilj majstori prekuvaju meso. Problem rešite tako što ćete ugalj pomeriti na jednu stranu, te će ova druga biti hladnija. Na nju stavite pečeno meso koje neće biti prepečeno, ali će biti toplo za serviranje.
BONUS VIDEO