U susret 1. maju, napravite NAJBOLJI ROŠTILJ: Uzmite kocku LEDA i gledajte kako meso postaje neverovatno SOČNO

Izvor: M. G. Vesti 28.04.2022 09:04 0

U susret prvomajskim praznicima donosimo vam nekoliko trikova za pravljenje roštilja

U susret 1. maju, napravite NAJBOLJI ROŠTILJ: Uzmite kocku LEDA i gledajte kako meso postaje neverovatno SOČNO

pixabay

Možda deluje čudno, ali ako stavite kocku leda na sredinu pljeskavice dok je pečete, imaće neverovatan ukus. Meso će biti ukusnije nego inače i biće pečeno sa svih strana.

Kako bi meso bilo sočno, neki roštilj majstori uvek pri ruci imaju sok od jabuka. Kažu da bi tokom pečenja trebalo povremeno poprskati sokom od jabuke.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

U susret 1. maju, napravite NAJBOLJI ROŠTILJ: Uzmite kocku LEDA i gledajte kako meso postaje neverovatno SOČNO

Printscreen/ YouTube

 

Ukoliko se okuplja veliki broj ljudi, najbolje je da meso krenete da pečete pre samog okupljanja. Ispecite ga da bude skoro gotovo, ali ne potpuno pečeno. Kada dođe vreme posluženja, vratite ga na jaku vatru. Meso će biti gotovo, a niko neće morati da jede hladan roštilj.

Jedna od najvećih i najčešćih grešaka jeste što roštilj majstori prekuvaju meso. Problem rešite tako što ćete ugalj pomeriti na jednu stranu, te će ova druga biti hladnija. Na nju stavite pečeno meso koje neće biti prepečeno, ali će biti toplo za serviranje.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)