Potrebno je:
- 250 g mlinaca
- 600 g belog pilećeg mesa
- 500 ml neutralne pavlake
- 100-150 ml kisele pavlake
- 300 g trapista
- po ulusu soli i bibera
- 1 pileća kocka za supu
- 500 ml vode
- malo svežeg vlašca
PRIPREMA:
1. Na mešavini maslaca i ulja ispržiti meso izrezano na kockice da promeni boju, blago začiniti pa odložiti na topao tanjir. U toploj vodi rastopiti kocku za supu, izlomiti mlince, te ih zaliti supom. Povremeno ih okretati, pa kad malo omekšaju, ocediti od tečnosti.
2. Tepsiju u kojoj ćemo spremati mlince pomastiti. U tiganju u kom se meso pržilo, sipati obe vrste pavlake, začiniti i promešati. Na dno tepsije staviti red mlinaca, dve-tri kutlače pavlake, narendani sir, pa deo mesa.
3. Preko staviti mlince, pavlaku, sir, meso... raditi tako dok ima materijala, s tim da završni sloj budu mlinci koje ćete preliti pavlakom i posuti sirom...
4. Prekriti folijom za pečenje i peći nekih 20-30 minuta na 180 stepeni...
Pred kraj skloniti foliju i ostaviti da se sir fino otopi i porumeni... Malo prohladiti, pa poslužiti.
BONUS VIDEO
Mole
26.04.2022 17:25KOji ste vi diletanti pa zar u Srbiji da spremamo mlince