Potrebno je:
- 250 g mlinaca
- 600 g belog pilećeg mesa
- 500 ml neutralne pavlake
- 100-150 ml kisele pavlake
- 300 g trapista
- po ulusu soli i bibera
- 1 pileća kocka za supu
- 500 ml vode
- malo svežeg vlašca
PRIPREMA:
1. Na mešavini maslaca i ulja ispržiti meso izrezano na kockice da promeni boju, blago začiniti pa odložiti na topao tanjir. U toploj vodi rastopiti kocku za supu, izlomiti mlince, te ih zaliti supom. Povremeno ih okretati, pa kad malo omekšaju, ocediti od tečnosti.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
2. Tepsiju u kojoj ćemo spremati mlince pomastiti. U tiganju u kom se meso pržilo, sipati obe vrste pavlake, začiniti i promešati. Na dno tepsije staviti red mlinaca, dve-tri kutlače pavlake, narendani sir, pa deo mesa.
3. Preko staviti mlince, pavlaku, sir, meso... raditi tako dok ima materijala, s tim da završni sloj budu mlinci koje ćete preliti pavlakom i posuti sirom...
4. Prekriti folijom za pečenje i peći nekih 20-30 minuta na 180 stepeni...
Pred kraj skloniti foliju i ostaviti da se sir fino otopi i porumeni... Malo prohladiti, pa poslužiti.
BONUS VIDEO
Mole
26.04.2022 17:25KOji ste vi diletanti pa zar u Srbiji da spremamo mlince