Kopriva je jedan od najboljih izvora hlorofila, koji povećava broj eritrocita (crvenih krvnih zrnaca), odnosno hemoglobina u krvi.
Sastojci za kačamak:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike
- 500-600 ml vode
- 300-350 g kukuruznog brašna
- so
- 50-100 ml ulja
Sastojci za preliv:
- 400 g koprive
- 5-6 čenova belog luka
- so, biber
- jabukovo sirće
- začinska paprika
- majčina dušica, kim
Priprema:
Obarite koprivu u slanoj vodi i procedite. Izgnječite beli luk sa malo soli, pa dodajte iseckanu koprivu, ulje, sirće i začine.
U šerpu sipajte vodu, so i ulje i ostavite da proključa. Zatim smanjite temperaturu, pa dodajte postepeno kukuruzno brašno i sve vreme mešajte. Kuvajte nekih 20-ak minuta. U tanjir sipajte kačamak, pa preko preliv sa koprivom.
BONUS VIDEO