Kopriva je jedan od najboljih izvora hlorofila, koji povećava broj eritrocita (crvenih krvnih zrnaca), odnosno hemoglobina u krvi.
Sastojci za kačamak:
- 500-600 ml vode
- 300-350 g kukuruznog brašna
- so
- 50-100 ml ulja
Sastojci za preliv:
- 400 g koprive
- 5-6 čenova belog luka
- so, biber
- jabukovo sirće
- začinska paprika
- majčina dušica, kim
Priprema:
Obarite koprivu u slanoj vodi i procedite. Izgnječite beli luk sa malo soli, pa dodajte iseckanu koprivu, ulje, sirće i začine.
U šerpu sipajte vodu, so i ulje i ostavite da proključa. Zatim smanjite temperaturu, pa dodajte postepeno kukuruzno brašno i sve vreme mešajte. Kuvajte nekih 20-ak minuta. U tanjir sipajte kačamak, pa preko preliv sa koprivom.
BONUS VIDEO